Volgende keer

storm op het meer

Save the date! 

zaterdag, 5. maart 2022 - 16:00

 

Op zondag 5 maart zal er weer een Ontdekkerk plaatsvinden! We beginnen om 16.00 met de activiteiten en na de viering is er ook wat te eten.

 

Het thema is dit keer ‘Storm op het meer’.

Het verhaal gaat over Jezus die de storm op het water rustig maakt. Hij is er op het moment dat de anderen heel bang zijn.We ontdekken het verhaal via een creatieve maar ook stormachtige activiteiten. Daarna hebben we een korte viering, en we sluiten af door met een gezamelijke maaltijd.

 

Kom met je gezin eens kijken! Neem je vrienden/vriendinnen mee of bijvoorbeeld je kleinkinderen. Ook als je geen kinderen (in deze leeftijd) hebt ben je van harte welkom. Ook dan is het ontzettend leuk om te komen kijken en meegenieten van wat er allemaal gebeurt.

QRcode tocht Ruth 26/27 juni

Save the date! 

zondag, 27. juni 2021 - 15:00

26 en 27 juni houden we een QRcode tocht. Download de QRcode scanner op je smartphone en start tussen 15.00 uur en 16.00 uur bij de kerk in Well. Als gezin of vriendengroepje kun je een wandeling maken en steeds een QRcode scannen. Zo ontdek je dingen over het leven van Ruth!

In de put? uit de put!

Save the date! 

zondag, 8. maart 2020 - 16:00

Zondag 8 maart is er ontdekkerk in de kerk van Well. Thema: In de put - uit de put! We gaan met elkaar rondom het oude verhaal van Jozef ontdekken, vieren en samen eten. Ervaar hoe het is om in een put te zitten, maak je eigen veelkleurige tas, speel het Jozefspel. Of eet een lekkere fruitspies, kraak de code van de gevangenisdeur, en zoek uit: Wie spreekt de waarheid? Er is voor jong en oud weer genoeg te doen! Neem je buurvrouw, kleinkind of opa mee, en kom gezellig van 16.00 uur tot ongeveet 18.00 uur met ons mee vieren!

Laat maar waaien....

Save the date! 

zondag, 26. mei 2019 - 16:00

Zondag 26 mei is er weer een nieuwe ontdekkerk! Met elkaar gaan we ontdekken en vieren over het thema: Laat maar waaien...

De Heilige Geest: Wie is dat, en wat doet Hij? Kan je Hem zien? 

Voor de baby’s en peuters is een speciale hoek ingericht. Voor hen zijn er knutsels, speelgoed en activiteiten op hun eigen niveau.

We sluiten af met een lekkere maaltijd rond 18.00 uur.

Welkom!

Thema: Groot en klein!

Save the date! 

zondag, 10. maart 2019 - 16:00

De volgende ontdekkerk gaat over het thema: Groot en klein!

Rondom het verhaal van David en Goliath gaan we ontdekken, vieren en samen eten in de kerk van Well. Om vier uur staat er koffie , thee en limonade met lekkers klaar. Er is van alles te doen: Knutselen, katapult schieten, een ganzenbordspel spelen, een fotoshoot als David en Goliath, enz. Voor alle leeftijden is er wat te doen!

Om kwart over vijf gaan we met elkaar zingen, en horen we uit de Bijbel het verhaal van David en Goliath.

Voor de baby’s en peuters is een speciale hoek ingericht. Voor hen zijn er knutsels, speelgoed en activiteiten op hun eigen niveau.

En we sluiten rond 17:30 uur de ontdekkerk af met een heerlijke maaltijd. Opgeven daarvoor is niet nodig. Iedereen kan mee eten.

Ook welkom om een deel van de ontdekkerk mee te maken, of om even te komen kijken!

We hopen ook veel nieuwe mensen en kinderen te begroeten uit het dorp.  Dus, hopelijk zien we jullie zondag 10 maart weer, deze keer met je ouder(s), broers, zussen, opa, oma, oppas, etc, om weer zo’n leuke ontdekkerk mee te maken!

Groetjes, 

Het ontdekkerk-team

 

Thema "de schepping"

Save the date! 

zondag, 4. november 2018 - 16:00

Kijk eens om je heen… er is licht Er zijn talrijke sterren, kleurrijke bloemen, veel soorten vissen en vogels, en ....mensen.

”En God keek naar alles wat Hij gemaakt had en zag dat het heel mooi was!” Het thema van de komende ontdekkerk is de schepping”.

Van harte welkom op zondag 4 november 2018, om 16:00 in en om de Wellse kerk. Koffie/thee, limonade en allerlei lekkers, wat past bij de schepping, staat klaar. We beginnen met verschillende ontdek-activiteiten die passen bij het thema, zoals een ster/maan figuurzagen (en verven met glow-in-the- dark-verf), een bloemstukje op een boomschijf maken, een lichtschilderij maken/fotograferen, een ‘scheppingsbingo’ ( met prijsjes), een gebedsboom, iets met vliegtuigjes, iets met een hangmat, en nog veel meer. Voor alle leeftijden (0-100 jaar), zijn er verschillende activiteiten te doen. Kies zelf wat je leuk vindt om te doen.

Voor de baby’s en peuters is een speciale hoek ingericht. Voor hen zijn er knutsels, speelgoed en activiteiten op hun eigen niveau.

Daarna hebben we met elkaar een korte viering in de kerk. Daar staat het verhaal van de schepping centraal. Klik op deze link. Met elkaar zingen we ook verschillende liederen. Klik op deze link om ze alvast te beluisteren.

En we sluiten rond 17:30 uur de ontdekkerk af met een heerlijke maaltijd. Opgeven daarvoor is niet nodig. Iedereen kan mee eten.

Ook welkom om een deel van de ontdekkerk mee te maken, of om even te komen kijken!

We hopen ook veel nieuwe mensen en kinderen te begroeten uit het dorp. De ontdekkerk “Water” speciaal voor alle kinderen van de Hoeksteen, was een succes! De kinderen waren enthousiast en gemotiveerd met alle ontdek-activiteiten bezig. Dus, hopelijk zien we jullie zondag 4 november weer, deze keer met je ouder(s), broers, zussen, opa, oma, oppas, etc, om weer zo’n leuke ontdekkerk mee te maken!

Groetjes, 

Het ontdekkerk-team

Thema "Water"

Save the date! 

vrijdag, 8. juni 2018 - 9:30

Op vrijdag 8 juni 2018 hebben we een heel bijzondere ontdekkerk! Deze ontdekkerk is speciaal voor de kinderen van basisschool "De Hoeksteen" uit Well. Welkom allemaal!

In de ochtend doen de kinderen van groep 1-4 mee met de ontdekkerk. En in de middag komen de kinderen van groep 5-8.  Natuurlijk mogen alle ouders/grootouders en belangstellenden komen kijken!

Het thema van deze ontdekkerk is "water". Het bijbelverhaal gaat over de storm op het meer. Dat staat in Markus 4: 35- 41. Klik op deze link om bij het bijbelverhaal te komen.

We starten met allerlei leuke activiteiten in de kerk en om de kerk, die natuurlijk allemaal met het thema "water" te maken hebben. Vooraf, op school, krijg je van de juf uitleg over de activiteiten en krijg je een stempelkaart. Probeer alle activiteiten te doen, om zo je stempelkaart vol te krijgen!

Na de activiteiten gaan we met elkaar in de kerk zitten om te luisteren naar het verhaal over de storm op het meer. Waar is Jezus? En wat doet Hij? Ook zingen we Bijbelse liedjes, die bij dit verhaal passen. Dit is de link naar de liedjes voor groep 1-4. En klik op deze link als je in groep 5-8 zit.

Daarna gaan we smullen van "water-ḧapjes" die klaar staan. En dan is het tijd om weer naar huis te gaan. Maar voordat je weggaat, krijg je nog een klein kadootje mee naar huis.

Leuk dat je komt! We hopen met elkaar op een supergave ontdekkerk!

Thema "Bouwen"

Save the date! 

zondag, 25. februari 2018 - 16:00

Reserveer 25 februari in uw/jouw agenda! Dan staat de volgende ontdekkerk gepland met het thema "bouwen". Met elkaar gaan we flink aan de slag met pallets, hout, karton, papier, etc.,  om buiten prachtige bouwwerken te maken. Neem je hamer en schroevendraaier mee. Binnen zijn er allerlei (bouw)spelletjes, de sjoelbak, en voor iedereen die van knutselen houdt, natuurlijk een knutselactivteit. Voor de baby's en peuters is er een eigen hoek met bouwspullen, boeken en peuterknutsels. Er is een koffiehoek waar bijgepraat en gepuzzeld kan worden. Kortom, de ontdekkerk is voor alle leeftijden.

Het bijbelverhaal wat centraal staat tijdens deze ontdekkerk is de gelijkenis van het huis op het zand/ op de rots uit Mattheus 7: 24-27. Tijdens de viering gaan we hier nog verder over denken. De liederen die we zingen staan op deze playlist.

Na de viering gaan we met elkaar genieten van een heerlijke winterse maaltijd!

Tot zondag 25 februari van 16:00-18:00 (ongeveer).

(Kliederkerk wordt Ontdekkerk. Daarover lees je hier meer)

Thema "Vertrouwen"

Save the date! 

zondag, 8. oktober 2017 - 16:00

De derde klieder/ontdekkerk is alweer in de maak! 

"Vertrouwen" was één van de thema's die werd aangedragen om een klieder/ontdekkerk over te houden. Het thema "Vertrouwen" spreekt veel mensen en kinderen aan. Vertrouwen gaat samen met loslaten. Ze horen bij elkaar. Denk aan een soldaat die van de toren, op grote hoogte, naar een touw toe moet springen. Voordat hij springt, moet hij zeker weten dat hij zijn zekeringstouw volledig kan vertrouwen... En ons zekeringstouw? In Mattheus 6: 25 - 34 gaat het over God die zegt dat Hij te vertrouwen is en elke dag voor ons zorgt . En Hij zegt hier nog veel meer over...Lees het hier in het bijbelgedeelte wat op de komende klieder/ontdekkerk centraal staat. 

Welkom vanaf 16:00 uur om allerlei leuke, spannende en ontspannende activiteiten te doen rondom het thema, voor elke leeftijd van baby tot senior. Wat gaan we doen? Bloemschikken (voor iedereen), vertrouwensspelen, een quiz en puzzel waarbij je een prijs kunt winnen, iets met een veiligheidslijn...etcetera. Ook is er weer een leuke baby/peuterhoek met boeken, peuterknutsels over het thema, kleurplaten en speelkleden met speelgoed. Ouders/grootouders kunnen hier rustig met hun jonge (klein)kind(eren) aan de slag gaan. Koffie/thee/limonade en wat lekkers, staan voor iedereen klaar. Ook van harte welkom om gewoon eens rond te kijken met n bakje koffie... De deur staat altijd open, dus je kunt op elk moment binnenkomen. En wil je maar een deel van de kliederkerk mee maken, dan is dat prima.

Rond 17:15 uur hebben we met elkaar een korte viering over het thema "Vertrouwen". Hier is de playlist te vinden met alle liederen die we gaan zingen. En speciaal voor de tieners een lied van de EO-jongerendag, met een prachtige tekst over 'vertrouwen'.

Na de viering kan iedereen buiten eten halen en picknicken we in de kerktuin. Is het buiten al te koud? Dan eten we in de kerk.

We hopen dat weer veel mensen en kinderen naar deze klieder/ontdekkerk komen. De afgelopen keren was het heel gezellig met meer dan 70 volwassenen en kinderen! We hebben gelachen, een windgong gemaakt, muziekles gekregen, wedstrijdjes gedaan, genoten, nieuwe dingen geleerd, lekker samen gegeten, en zijn zo met elkaar, op allerlei manieren rondom een bijbels thema bezig geweest. Dus....kom óók, of kom ook wéér op 8 oktober om 16:00 uur in de Wellse kerk.

Tot dan!

 

 

 

 

 

Thema "Muziek voor de Herder"

Save the date! 

zondag, 16. juli 2017 - 16:00

Van harte welkom bij de tweede Klieder/Ontdekkerk!

 Het thema is deze keer " Muziek voor de Herder",  naar aanleiding van psalm 23. David heeft dit lied gemaakt, en hij beschrijft hoe hij God ervaart.

Om 16:00 beginnen we met allerlei diverse ontdek-actviteiten; muzieknotensjoelen, schaap-spreekwoorden, een psalm herschrijven, allerlei muziekinstrumenten uitproberen, een windgong maken, een kijkje in het orgel, 'zoek de schapen', en nog veel meer... Deze keer hebben we gezorgd voor meer activiteiten voor volwassenen, naast de activiteiten voor peuters, kinderen en tieners.  

Rond 17.15 hebben we een korte viering met elkaar. Psalm 23 staat hierbij centraal en vindt u hier. De liederen die we bij de viering zingen, vindt u via deze link. Iedereen mag zijn/haar muziekinstrument meenemen. We zingen tijdens de viering onder andere psalm 150, waarbij alle instrumenten mee mogen spelen. Voor elk soort muziekinstrument is een notenbalk beschikbaar.

 Na de viering sluiten we het samenzijn af met een lekkere maaltijd.

Wilt u/jij helpen? Dat kan! Geef je op bij: Arja, Cees of Willeke

We hopen op een gezellige, muzikale en waardevolle klieder/ontdekkerk,  waarin we samen (meer) over God mogen ontdekken.

Tot ziens op zondag 16 juli!

 

Pagina's

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.