Bijbelverhaal "Vertrouwen"

Op een Tip-Top-Thema-kaartje heeft iemand de suggestie geschreven om een keer een Klieder/ontdekkerk te houden rond het thema "Vertrouwen". Voor alle leeftijden is dit een zeer herkenbaar thema.

In de Bijbel zijn veel teksten te vinden over vertrouwen op God. Wij hebben gekozen om het bijbelgedeelte uit Mattheus 6 te gebruiken als leidraad bij de volgende klieder/ontdekkerk. Elke dag opnieuw vertrouwen op God, elke dag opnieuw vertrouwen dat Hij voor je zorgt en je geeft wat je nodig hebt.

Mattheus 6: 25 - 34

Maak je geen zorgen

25 Luister naar mijn woorden: Maak je geen zorgen over eten en drinken. Want je leven is veel belangrijker dan eten en drinken. En maak je geen zorgen over ​kleren. Want je lichaam is veel belangrijker dan ​kleren.
26 Kijk eens naar de vogels in de lucht. Ze werken niet op het land en ze bewaren geen graan in een schuur. Jullie Vader in de hemel geeft ze te eten. En jullie zijn voor hem veel belangrijker dan de vogels. 27 Maak je dus geen zorgen. Dat heeft geen zin, je blijft er geen dag langer door leven.
28-29 Maak je geen zorgen over kleding. Kijk eens naar de bloemen die groeien in het veld. Ze werken niet en ze maken geen kleren. Toch zijn ze prachtig. Ja, zelfs nog mooier dan koning Salomo in zijn mooiste kleren.
30 Het gras dat vandaag op het veld staat, wordt morgen gebruikt om een vuur te maken. En toch versiert God het gras met prachtige bloemen. Dan zal God zeker voor jullie zorgen! Waarom vertrouwen jullie dan niet op hem?
 31 Maak je dus geen zorgen. Zeg niet: ‘Hoe komen we aan eten?’ of: ‘Hoe komen we aan drinken?’ of: ‘Hoe komen we aan ​kleren?’ 32 Met die dingen houden de mensen zich bezig die God niet kennen. Je Vader in de hemel weet echt wel dat je al die dingen nodig hebt. 33 Houd je bezig met ​Gods nieuwe wereld​ en doe wat God van je vraagt. Dan zal God je al die andere dingen ook geven.
34 Maak je geen zorgen over morgen. Bewaar die zorgen maar voor morgen. Je hebt het al moeilijk genoeg met vandaag.

( Bijbel in gewone taal)

Dit bericht hoort bij Ontdekkerk-editie: 

Categorie: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.