Bijbelverhaal: Pinksteren

Het Pinksterfeest:

Tien dagen nadat Jezus naar de hemel is gegaan, gebeurt er weer iets bijzonders: de Geest van God komt op aarde. Het is Pinksteren! De vrienden van Jezus raken in vuur en vlam, er verschijnen vlammen als van vuur op hun hoofden. Er is ook een geluid van een enorme stormwind te horen. Ze vertellen iedereen die het maar horen wil dat God  van mensen houdt. Alle mensen die luisteren, horen de boodschap in hun eigen taal.

De Heilige Geest helpt de mensen om te geloven in God. Hij helpt ze ook om steeds meer te gaan leven zoals God het heeft bedoeld. Ook geeft Hij hen kracht om de opdracht van Jezus uit te voeren. Ze mogen alle mensen gaan vertellen van het goede nieuws!

Pinksteren wordt ook wel de geboorte van de kerk genoemd. 

De Bijbel over de Heilige Geest:

- Handelingen 2:1-4
“Toen het Joodse Pinksterfeest begon, waren alle gelovigen bij elkaar in een huis. Opeens kwam er uit de hemel een vreemd geluid. Het klonk alsof het hard begon te waaien. Het was overal in huis te horen. Ook zagen de gelovigen iets dat op vuur leek. Dat vuur verdeelde zich in vlammen, en op iedereen kwam een vlam neer. Zo kwam de Heilige Geest in alle gelovigen. Daardoor begonnen ze te spreken in vreemde talen.”

- Johannes 3:8
Jezus zei: "Denk aan de wind: die waait waarheen hij wil. Je hoort hem, maar je weet niet waar hij vandaan komt en waar hij naartoe gaat. Zo is het ook met de Geest: je weet niet waar hij vandaan komt en hoe hij werkt. Want hij hoort bij de hemelse wereld. En iedereen die door de Geest geboren wordt, hoort ook bij de hemelse wereld."

- Johannes 7:37-39
“Op de laatste, belangrijkste dag van het Loofhuttenfeest was Jezus in de tempel. Hij riep tegen de mensen: ‘Als je dorst hebt, kom dan bij mij om te drinken! Want dit zeggen de heilige boeken over mensen die in mij geloven: ‘Ze zullen altijd vol van levend water zijn.’ Met dat levende water bedoelde Jezus de Heilige Geest. Want iedereen die in Jezus gelooft, zou de Heilige Geest in zich krijgen. Maar op dat moment was de heilige Geest nog niet gekomen. Want Jezus was nog niet naar de hemel gegaan."

filmpje over pinksteren: https://www.youtube.com/watch?v=RWDvyUkssPw

Lied: Wat is het Pinksterfeest?  https://www.youtube.com/watch?v=mFaLj7x_diU

Dit bericht hoort bij Ontdekkerk-editie: 

Categorie: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.